Регион

2 000 лева от джоба на димитровградчани след ритниците по асансьора на пасарелката

Глобата по общинската наредба е между 50 и 300 лева

2 000 лева струва на димитровградчани ремонтът след вандалската проява над асансьора на пасарелката, чиито врати бяха счупени с ритници от мъж преди няколко дни.

Както Haskovo.info писа, случката стана на 27 юни вечерта. Записът от охранителната камера показва мъж и жена с бебешка количка, които пристигат до асансьора и се опитват да го ползват, но той не работи.

Вероятно в яда си мъжът се засилва и рита силно вратите на съоръжението няколко пъти. Той е разпознат по записа и предстои да бъдат снети обяснения, а след това прокуратурата трябва да прецени дали да повдигне обвинение, коментира днес кметът Иво Димов.

Асансьор
И тази сутрин асансьорът на работеше

И тази сутрин асансьорът не работеше, а на място беше извикан техник. Това се случва доста често след уикенда, когато пазарът работи и на мястото има хиляди хора, коментираха преминаващите, които не успяха да ползват съоръжението.

Целият асансьор е надраскан, камерите вътре често се пръскат със спрей, за да не се вижда кой какво прави, допълни Иво Димов. Според общинската наредба глобата е от 50 до 300 лева и това според градоначалника не може да спре подобни прояви.

Общината няма как да назначи двама човека, които да охраняват на място, а освен средствата, които влагаме, най-лошото е, че един такъв случай отнема време да бъде поправен асансьорът и това води до невъзможност възрастните хора, трудноподвижни и майки с колички да ползват съоръжението, каза още Иво Димов. Той призова хората да пазят общественото имущество в града.

Мъж разби с ритник вратата на асансьор на пасарелка в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
04.07.2022 13:21 13:21

„Добър“ пример за детето… След разследването да пуснат записа от камерите в местната телевизия, щом се разпознава кой е … Подобна проява на агресия не изключва и възможно домашно насилие …

Гарогата
Гарогата
04.07.2022 23:15 23:15

Поредния нискотоков олигофрен дето се е помислил за нинджа

Back to top button