Хасково

7 000 лв. гаранция за обвинения в изнасилването във Войводово

Хасковският окръжен съд потвърди определението на районния съд, с което на 24-годишния мъж, обвинен в изнасилване и блудство в село Войводово е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 7 000 лв.

Както Haskovo.info писа, мъжът е обвинен, че на 1 срещу 2 декември миналата година в село Войводово е изнасилил 18-годишното момиче, а на следващия ден е блудствал с нея. Той вече е бил осъждан преди 3 г. за шофиране след употреба на наркотични вещества. Ако бъде признат за виновен го грозят от 2 до 8 г. затвор.

През април тази година на мъжа беше наложена мярка „домашен арест“, защото беше опериран в хасковската болница. На 27 юни районният съд му е променил мярката в парична гаранция, което е протестирано от прокуратурата.

Според окръжните магистрати по-голямата част от следствените действия по разследването са извършени до април и обвиняемият активно съдействал. От април досега няма данни да са извършвани други действия по разследването, които да са довели до събирането на нови доказателства за вината на обвиняемия. Отделно няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, като досега е спазвал наложената мярка „домашен арест“, съобщават от ХОС.

Така съдът потвърждава паричната гаранция за мъжа, като определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кирето
Кирето
04.07.2022 21:49 21:49

И един Орден Стара планина трябваше да му дадат! Помияри мръсни,дано не се случи на тяхна дъщеря!

Back to top button