Регион

Пострадал от срутването на беседка осъди община Маджарово за 20 000 лв.

Пострадал от срутването на беседка край река Арда осъди община Маджарово за 20 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и 484 лв. имуществени вреди, става ясно от решение на Хасковския окръжен съд.

Инцидентът е станал на 3 май миналата година, когато мъжът и негови приятели били в беседката край реката. Неочаквано беседката рухнала и затиснала мъжа. Той бил откаран в Спешно отделение на хасковската болница, а от там и в болница в Стара Загора. Медиците установили счупване на левия глезен и на лявата ключица.

Пострадалият претърпял операция, а след това се възстановявал с месеци, като имал и психически оплаквания. Той е поискал от съда обезщетение от 50 000 лв. за претърпените неимуществени вреди. От общината оспорват иска като неоснователен.

В крайна сметка хасковският съд осъжда община Маджарово да заплати на пострадалия мъж сумата от 20 000 лв. с лихвата за претърпените неимуществени вреди и 483 лв. за неимуществените.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.07.2022 13:51 13:51

То това сигурно е целия бюджет за годината…..

Back to top button