Хасково

Финансират 5 училища в Хасковска област за отдих на море и планина

Деца от 5 училища в Хасковска област ще почиват на море или планина.

Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково е одобрено за участие в националната програма „Отново заедно“. Този месец група от училището ще почива в курорта Китен.

Програмата на просветното министерство финансира пътувания с цел отдих и туризъм за подобряване на социалния и здравословния начин на живот на учениците. Тя бе приета миналата година след въведената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19 и последвалото обучение от разстояние в електронна среда.

СУ „Христо Ботев“ в село Караманци също е в актуализирания списък на програмата. През втората половина на юли ученици ще бъдат на почивка в Царево. Симеоновградското училище „Св. Климент Охридски“ е избрало за свои възпитаници Китен. ОУ „Иван Вазов“ в Харманли планира дни на отдих в Банско. Деца от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Стамболово очакват пътуването до Слънчев бряг.

На едно от последните си заседания Министерският съвет гласува допълнителни трансфери към общините за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Отново заедно“. Засега 5 общини в Хасковска област получават сумата от 77 100 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.07.2022 18:15 18:15

И ОУ“ Св.Св. Кирил и Методий“ Хасково, учениците ще почиват в Слънчев бряг.

Back to top button