Хасково

Мутафова и “Канарите” за празника

Дните на Хасково Звездите на българския театър Стоянка Мутафова и Васил Попов, прочутият фолклорен оркестър “Канарите” и  смолянските “100 каба гайди” са гвоздея в празничната програма на общината в Деня на Съединението.

Проявите за любителите на народната музика започват в 12 часа на централния градски площад “Свобода” с концерт на общинския Народен оркестър. Пак там от 18:30 часа певците и музикантите от гостуващия ансамбъл “100 каба гайди” ще завладеят жителите и гостите на Хасково с магията на  родопската песен и звук. На откритата сцена на площад “Свобода” ще се изявят и два ансамбъла от руския град Шатура. Изпълненията на гостите от  “Сюрприз” и “Шатуряночка” ще започнат от 19:30 часа. Нашумелият тракийски оркестър “Канарите” с ръководител Атанас Стоев ще изнесе концерт за многобройните си почитатели от 21 часа. Мястото отново е централния градски площад.
Феновете на театралното изкуство могат да гледат звездите Стоянка Мутафова и Васил Попов в пиесата на Жан – Клод Дано “Шедьовърът”. Спектакълът започва от 19 часа в Хасковския драматичен театър.
В празничната програма не са забравени и най-малките – от 10:30 на площада ще има забавни игри под надслова “Веселите малчугани”. От 12 часа пред зала “Дружба” започва турнир по стрийтбол, който също е ориентиран към най-младите жители на града и почитателите на спорта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button