Хасково

Полицията дава информация за Стаматов

Във връзка с нарастналия журналистически интерес и интерпретации, след съгласуване с Районна прокуратура – Хасково ОДП- Хасково излага хронологичната и фактическа информация по случая “Транакиев-Стаматови”:

Иван Стаматов На 28.05.2006г около 09,15ч в дежурната част на РПУ-Хасково е получено съобщение от дежурния екип на ЦСНМП, че при тях е настанено лице, пострадало от побой. На място веднага е изпратен автопатрулния разчет, който при пристигането си установява, че пострадалото лице е настанено вече в Хирургичното отделение на болницата. Снета му е самоличността – Дичо Транакиев – 31г от Варна. С потърпевшия не е могло да се осъществи разговор, поради неконтактност от изпитото количество алкохол от негова страна.

По-късно, около 19,30ч, когато лицето е контактно отново е бил посетен от полицейски служител. Транакиев разказва, че е бил на празненството по случай откриването на хотел “Европа” и че около 04-05ч е излязъл навън да подиша чист въздух. Същият обяснява, че тръгнал през гориста месност и бил нападнат в гръб от неизвестен брой лица, от които получил удар в задната част на главата и загубил съзнание. Когато дошъл на себе си се качил в хотелската си стая и заспал.

В 09ч на другия ден бил откаран в ЦСНМП от негови познати. При проведения разговор Транакиев е заявил, че не му липсват лични вещи. Написал е саморъчно обяснение, в което е заявил и, че след като му бъде изготвено съдебно-медицинско удостоверение от съдебен лекар ще реши дали да подаде жалба са случилото се. В обясненията си Транакиев изрично не е посочил кои лица са му нанесли побой.

На 29.05.2006г същият по собствено желание напуска хирургичното отделение и си заминава.

Едва на 08.06.2006г в Районна прокуратура – Хасково е постъпила молба от Дичо Транакиев, затова че на 28.05.2006г в Хасково му бил нанесен побой от множество лица между които били Георги Стаматов и Иван Стаматов, в резултат на който му били причинени телесни увреждания.

С разпореждане от 09.06.2006г на Районна прокуратура – Хасково молбата на Транакиев е изпратена в РПУ-Хасково за извършване на проверка. Поради установяване на свидетели от други региони и изискване на медицинска документация е поискано удължаване на срока на проверката и същата е приключила на 04.08.2006г, след което е изпратена по компетентност в Районна прокуратура – Хасково.

С постановление от 07.08.2006г на Районна прокуратура е образувано досъдебно производство по чл.129 ал.1 от НК срещу неизвестен извършител, което към досегашния момент е на производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
09.09.2006 16:43 16:43

Стаматов е поредния депутат от Хасково, който мисли само облагите, които ще намеже от властт. Него не го еня за избирателите в Хасково. Стаматов ако ти е останало малко достоинство, напусни сам парламента.

иван
иван
05.12.2008 12:16 12:16

Щом този гад Стаматов стана депутат не ми се говори.До сега не е казал една дума от трибуната на НС.Само за далавери е там.Стиснат е толкова много,че не му се сере, за да не излиза нищо от него.В нормалните страни такива крадци като него ги съдят.

анонимен
анонимен
17.04.2009 14:24 14:24

от този смешник Иван Стаматов ми се гади.Човече ,извинявай обаче ти си болен.нещо не си в ред -болни амбиции,неудоволетвореност,големи претенций….на какво…-хотела ти не върви ,заради теб,но гордоста ти не позволява да го продадеш,ок.направи го за да се правиш на велик пред хасковлий.но ти губиш,кафетата ти не вървят,пак заради теб,всичко ти е пълен фалш.само като погледнеш каруцарката,която те представлява пред обществото,и която години наред храниш и се прдставляваш с нея-можем да разберем що за мизерник си-квото и да правиш каруцарката ти ,принцеса няма да стане……а ти по-млад и прогресивен няма да бъдеш.така че пълни се с комплекси и дай път на младото поколение,на новите играчи…,че твоето семе е обречено…доказа го 3 пъти …пълен нещастник си г-н Иван Стаматов.

Back to top button