Спорт

Ирен и Божидар с 3 титли от Балканиадата в Турция

Четири златни медала спечелиха българските атлети от балканския шампионат за юноши и девойки под 20 г. в Денизли (Турция). Медалите за страната ни са общо шест.

Истински фурор направи Божидар Саръбоюков, който в рамките на 1 час взе титлите на скок дължина с личен рекорд 7.78 м (+1.5 м/сек) и на скок височина с 215 см. Саръбоюков направи само два опита за скок дължина, след което се премести в сектора за скок височина. Постижението му в скока на дължина е 11-о в световната ранглиста, съобщава bgathletic.com.

Медалисти16-годишната сестра на Божидар – Ирен Саръбоюкова, завоюва златото на скок височина при девойките с личен рекорд от 178 см, въпреки че се лекуваше с антибиотици в дните преди състезанието заради настинка.

МедалистиЕвропейският шампион на троен скок за юноши под 18 години от Йерусалим 2022 – Лъчезар Вълчев победи и по-големите с резултат 15.71 м. Два бронзови медала за България прибавиха в сметката на отбора Тодор Петров на гюле (6 кг.) – 17.39 м, и Симеон Касълс на диск (1.75 кг.) – 53.06 м.

Фаворитката на скок дължина Пламена Миткова не успя да реализира възможностите си и записа 5.86 м за петото място, а бронзовият медалист на троен скок от европейското първенство за юноши и девойки под 18 г. Васил Русенов зае седмото място при по-големите с 14.50 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button