Хасково

Мартин Недев се класира за Международната олимпиада по астрономия

Възпитаникът на астрономическата обсерватория при хасковския Младежки център Мартин Недев се класира за Международната олимпиада по астрономия, съобщават от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, където учи отличникът.

От 4 до 16 юли във Варна се проведе подборен кръг на Олимпиадата по астрономия, в който е участвал Мартин. След сребърния медал на националния кръг, сега хасковлията се класира за Международната олимпиада. Тя ще се проведе през октомври в град Матера, Италия.

В подборния кръг е участвала и Стела Бинева, която е възпитаник на НАОП „Джордано Бруно“ – Димитровград. През миналата година талантливата ученичка спечели бронзов медал на Международната олимпиада, но тази година не можа да се пребори за място в националния отбор.

Мартин и Стела се подготвят в групата по астрономия към ПМГ, където учат по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“. Техни ръководители са Йоанна и Димитър Кокотанекови.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button