Хасково

Заради опасността от пожари забраниха почистването на пасища след 11 часа

Заповед за забрана на обработката и почистването на пасища след 11 часа в Хасковска област издаде областният управител Катя Панева, съобщават от областната администрация.

Тя е в сила от 21 юли до 15 септември и е във връзка с опасността от избухването на полски и горски пожари в пожароопасния сезон, който е от 1 април до 15 ноември.

Кметовете трябва да предупреждават населението при пожароопасен риск от високи температури и силен вятър, както и да заострят вниманието при извършването на дейности по почистване на пасища, ливади, горски територии и дворове в населените места. При избухване на пожар незабавно трябва да се подаден сигнал на спешния телефон 112 и при възможност да се окаже съдействие за погасяването му.

Заради високите температури и сухото време за голяма част от Хасковска област е в сила екстремален риск от полски и горски пожари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button