Любопитно

Неделчо Кучков с нова изложба в София

Столичната галерия „Минерва“ отново показва творби на известния художник Неделчо Кучков, който живее и твори в Хасково.

Вече е традиция през юли да ни гостува със самостоятелна изложба живописецът Неделчо Кучков, казват от галерията, която е носител на приза „Златна книга“ за висок професионализъм, завоюван висок престиж и обществено признание и принос за развитието на българската култура.

ИзложбаНеделчо Кучков е подредил 21 живописни платна, рисувани през последните две години. Те привличат погледа на ценителите с яркост и свежест на цветовете, изненадващи детайли, вдъхновяващи послания към зрителя.

Популярният художник има над 20 самостоятелни изложби, повечето от които в България, в Германия и Унгария, припомня Haskovo.info. Участвал е в общи национални и международни изложби на Съюза на българските художници в Австрия, Словакия, Турция. Има участия в много национални и международни пленери по живопис.

Негови картини са притежание на галерии и частни колекции в България, Беларус, Полша, Унгария, Германия, Япония, ОАЕ, Канада, Франция, Гърция, Албания, САЩ.

Експозицията му в денонощно работещата „Минерва“ е шеста поред.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button