Регион

Повдигнаха обвинение на шофьора без книжка, прегазил жена в Жълти бряг

Хасковската окръжна прокуратура повдигна обвинение и задържа за срок до 72 часа шофьора, който снощи блъсна и уби 65-годишна жена в стамболовското село Жълти бряг, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Както Haskovo.info писа, произшествието стана след скандал и масов бой в селото. Неправоспособният мъж е шофирал с 1.04 промила алкохол. Той е обвинен, че е нарушил правилата на движение и по непредпазливост е причинил смъртта на жената. Мъжът избяга от местопроизшествието, но беше задържан.

Хора от селото коментираха, че родовете там редовно вдигат скандали, шофират пияни и без книжки. Те призовават полицията да влиза и контролира по-често в селата.

Продължават разпитите на свидетели, ще бъдат назначени експертизи, допълват от държавното обвинение. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо шофьора.

Пиян без книжка прегази жена при скандал в Жълти бряг

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button