Спорт

Ирен с бронз от Европейския фестивал, Божидар пътува за световното

Ирен Саръбоюкова завоюва бронзов медал на скока на височина от Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица, Словакия.

Атлетката от Харманли преодоля за първи път 1.80 м, за да вземе престижното отличие. Ирен посвети медала на треньора си Димитър Карамфилов, който днес празнува рожден ден, но не успя да бъде с възпитаничката си, защото пътува за световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия заедно с брата на медалистката – Божидар Саръбоюков, съобщават от bgathletic.com.

Лека АтлетикаПризовата тройка бе изцяло от балкански атлетки. Титлата извоюва европейската шампионка на седмобой за девойки под 18 години Сара Косчак (Хърватия), която преодоля 1.84. Кошчак има личен рекорд от 1.87 поставен по време на седмобоя на еврошампионата в Йерусалим. Николина Пеятович (Сърбия) заслужи среброто с личен рекорд 1.82, а Сарабоюкова преодоля 1.80 от трети опит, с което заслужи бронза.

Веднага след състезанието Ирен показа надписна ръката си на английски „Честит рожден ден, Д. Карамфилов“.

Четирима българи ще представят България на световно първенство за юноши и девойки под 20 г. в Кали (Колумбия) от 1 до 6 август. Божидар ще участват в скока на височина и в скока на дължина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button