Спорт

Божидар е 11-ти на скок на дължина, класира се на втори финал на световното

Четири дни преди да навърши 18 години на 2 август Божидар Саръбоюков участва в първия си финал на световно първенство за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия.

Състезателят на клуб „Хеброс“ (Харманли) направи отлични първи скокове, но с фаул. Това доведе до по-плах трети опит и резултат 7.51 м, който му стигна за 11-ото място, съобщава atletikabg.com.

По-рано през деня атлетът участва успешно в квалификацията на скок височина и на 5 август ще се състезава на финала в тази дисциплина. Саръбоюков се справи с 208 см в третия си опит и така намери място във финала. До квалификационната норма от 216 см не се стигна в нито една от двете групи, след като финалистите се оформиха още на 208 см, а дори и състезатели с 204 см намериха място сред най-добрите 12.

Световната си титла от Найроби 2021 в скока на дължина защити Ерван Конат (Франция), който в петия опит единствен скочи над 8 метра с 8.08 (0.4). Негови подгласници са Алехандро Парада (Куба) със 7.91 и Габриел Боза (Бразилия) със 7.90.

Четвърти е американецът Къртис Уилиямс, който доведе личния си рекорд до 7.86, а петата позиция зае Рийс Адемола с нов юношески рекорд на Ейре 7.83.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button