Хасково

Минко Ангелов прие властта в областна администрация, Катя Панева ще участва в изборите

Назначеният вчера от служебното правителство за областен управител Минко Ангелов прие властта от Катя Панева.

Той получи от своя предшественик документите за транспортната схема на община Хасково, където за пореден път беше издадена спешна мярка за 3 месеца до провеждането на обществена поръчка. Ангелов получи и документацията по започналата от 1 юли процедура за прехвърлянето на бившето летище „Узунджово“ от община Хасково на държавата с мотива, че за 5-те години на договора там не са реализирани съответните инвестиции.

На въпрос дали на парламентарните избори на 2 октомври отново ще бъде водач на „Демократична България“, Катя Панева отговори, че предстоят срещи на националните ръководства, на които ще бъдат определени водачите на листи. „Повече от 15 г. съм се занимавала с политика и имам желанието да помагам за изборите, независимо от водача. За мен това е кауза – вярвам, че трябва да има млади и интелигентни хора, които да се борят за бъдещето на България“, заяви Панева.

Областна администрацияМинко Ангелов каза, че за него е чест и отговорност за пореден път да е областен управител в служебно правителство на президента Румен Радев. „Нашият основен приоритет и задача е да организираме честни и прозрачни избори. Изключително важно да върнем доверието на гражданите в държавните институции и изборния процес. Хората трябва да разберат, че от техния глас зависи бъдещето на техните деца, внуци и бъдещето на България“, заяви Ангелов, който благодари на Катя Панева за свършената работа и я увери, че ще работи за надграждаме постигнатото.

Ангелов допълни, че ще бъде безкомпромисен към порочните практики за контролиран и купен вот в изборния процес. На въпрос за изтеклия при последния му мандат списък с имена за смяна на шефове на държавни институции Ангелов каза, че този списък не бил подписан от него и това били някакви интерпретации. „За да осигурим честни и прозрачни избори, областният управител прави предложения за рокади, но решенията са на ресорните министерства. Областният управител не може да кадрува по места.

Там където имаме съмнения за контролиран вот и натиск в изнесени дирекции, съответният министър ще прецени дали има нужда от смяна на директора“, допълни Ангелов. По неговите думи нямало как да се осигурят честни и прозрачни избори ако държавни служители упражняват натиск да се гласува за определена политическа партия. При направените тогава промени се съблюдавали професионални качества и управленски опит, а не дали хората са членове на една или друга политическа партия.

Минко Ангелов каза, че следващата седмица правителството ще разглежда предложенията за заместник-областни управители, като той се спира по-скоро на Мартин Узунов, с който работиха заедно последния път.

Минко Ангелов отново служебен областен управител на Хасково

Задействаха процедура по връщане на летище „Узунджово“ на държавата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Drum bum
Drum bum
05.08.2022 13:53 13:53

Гледа като гармян заек
Да отива да търси работа при Недан

Един от всички
Един от всички
05.08.2022 14:02 14:02
Отговор до  Drum bum

Един от всички

Един от всички
Един от всички
05.08.2022 14:05 14:05

Като чета май ти друм бум си като гърмян заек. Простак

Честни избори
Честни избори
05.08.2022 14:06 14:06

И откъде ще я вземе тая честност ?

Jik tak
Jik tak
05.08.2022 14:15 14:15

Май вече повярва, че я сменят

Drum bum
Drum bum
05.08.2022 14:21 14:21

Няма 6/5. Аидииии за Дг.

Chubaka
Chubaka
05.08.2022 16:29 16:29

Kakav prazen pogled

Природолюбител
Природолюбител
05.08.2022 19:39 19:39

Не било подписано от него, нега да върнем камерите в РИОСВ и да видим колко често пи кафе там и какво прави. Безпринципни назначения, контрола липсва от всякъде, хаус, забавени преписки. Ама сега ще лъснете!

Last edited 1 year ago by Природолюбител
Учител
Учител
10.08.2022 23:27 23:27

„Честният и почтен“ Минко отново областен? ККво направи? Само простотии. Вие сте слепи. В Хасково е емблема на корупция и подлизурко

Back to top button