Спорт

Сестри Стоеви и Даниел Николов на световното по бадминтон

Трима хасковски бадминтонисти ще участват на световното първенство в Япония. Това са Габриела и Стефани Стоеви, както и Даниел Николов.

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки сестри Стоеви ще бъдат поставени под номер 8 на световното първенство. То ще се проведе от 22 до 28 август в Токио. Освен българките единствената друга поставена двойка от Европа е №12 Майкен Фрюегорд и Сара Тюгесен от Дания. Водачки са китайките Чън и Джа.

Стоеви, които са №9 в световната ранглиста, достигнаха до четвъртфиналите на предишния шампионат на планетата и са си поставили за цел със своя треньор Константин Добрев този път да стигнат до медалите.

Бадминтон„При мъжете ще ни представя Даниел Николов, а при жените Мария Мицова имаше невероятния малшанс да остане първа резерва и да не попадне в основната схема. Всичко сме осигурили за подготовката на нашите участници, сестрите ще пътуват със своя треньор и с физиотерапевт“, заяви за БНР председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button