Спорт

Божидар Саръбоюков спечели сребърен медал на световното първенство

Божидар Саръбоюков е вицешампион на скок височина на световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия.

Лека атлетикаНяколко часа преди да навърши 18 години атлетът от Харманли беше перфектен в първите три височина на финала – 2.00, 2.05 и 2.10 м. Дъждът над Кали се усили, когато летвата беше на кота 2.10 и само шест успяха да преодолеят височината преди състезанието да бъде прекъснато. Божидар и водачът в световната ранглиста Брайън Раатс (Република Южна Африка) бяха начело без нито един фал, съобщава atletikabg.com.

След час прекъсване шестимата състезатели се върнаха в сектора на височина 2.14 м. От 18 опита само един беше успешен. Брандън Потингер (Ямайка) преодоля височината във втори опит и това му донесе златото.

Лека атлетикаСаръбоюков и Раатс споделиха сребърния медал, Мартин Лефре (Франция) е четвърти с 2.10 с фалове на 2.05 и 2.10, а Матиас Гут (Унгария) и По-Тинг Йех (Китайско Тайпе) бяха на петото място с 2.10 и два фала на 2.10.

България не бе печелила медал от световното първенство при юношите под 20 години от Гросето 2004-а, когато Георги Иванов бе шампион на гюле (6 кг.). Треньор на Божидар е Димитър Карамфилов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button