Хасково

Пълна църква посрещна чудотворната икона на Св. Богородица в Хасково

Миряни изпълниха тази вечер хасковската църква „Успение на пресвета Богородица“ за посрещането на чудотворната икона на Св. Богородица „Златна ябълка“.

Молебен пред иконата отслужи пловдивският митрополит Николай. Сред миряните бяха кметът Станислав Дечев и председателят на общинския съвет Таня Захариева.

ИконаРеликвата пристига в навечерието на празника Успение на Пресвета Богородица (Голяма Богородица), който е на 15 август. За последно „Златната ябълка“ беше в Хасково през август миналата година. На 10 август тя ще е в храм „Успение на Света Богородица“ в Калофер.

ИконаИконата е наречена така заради изобразените плодове и колан. Тя се съхранява край Асеновград и датира от 16 век. Вярва се, че иконата лекува жените от безплодие и помага при много болести, предимно при децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button