Регион

Министри инспектираха газопровода край Хасково – ВИДЕО

Служебните министри на транспорта и регионалното развитие Христо Алексиев и Иван Шишков инспектираха газопровода на територията на областите Хасково и Стара Загора.

Край хасковското село Стамболийски те се натъкнаха на все още незавършеният Диспечерски център. „Огледахме всички критични и проблемни локации, набелязали сме решения, а строителят трябва да подготви график на работата си“, каза Алексиев, като допълни, че държавата е мобилизирана да помогне на строителя, за да приключи обекта до началото на отоплителния сезон. „Газ не открихме, а само неприключили строителни работи“, посочи транспортният министър.

Иван Шишков беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектора ще са всеки ден. „ДНСК в региона ще проверява всеки ден какви строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи“, подчерта той. Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button