Хасково

С деца, кучета и … 105 кила хероин на път срещу 10 000 евро

Съдът остави в ареста обвинения за трафик на хероин за 9,5 милиона лева Хюсеин Алтунташ

Сред близо осемте хиляди автомобила, влизащи в България от Турция в понеделник е Фолксваген с френска регистрация. Вътре пътува семейство с две деца и две кучета. Те са френски и турски граждани, част от потока гастарбайтери, тръгнали да се прибират след традиционната ваканция в родината.

Това нямаше да направи впечатление на никого, ако по време на митническата проверка 38-годишният Хюсеин Алтунташ не бил започнал да се държи неадекватно и да не разбира какво трябва да направи. Той изглеждал изключително притеснен, разказват дни по-късно митничарите. И причината за това не е никак малка.

По така наречения метод „Анализ на риска“ колата е отклонена за щателна проверка. Още при свалянето на багажа и повдигането на кората в багажника става ясно, че на мястото на резервната гума, увити в чаршаф, са скрити няколко пакета, облепени с фолио. В тях има бежов прах, който реагира на теста за хероин.

Хероин
Част от дрогата е открита на мястото на резервната гума

В последствие броят на откритите на всевъзможни места пакети нараства на 209. Те са били скрити във всички възможни кухини на колата и в специално изграден двоен под – под краката на пътуващите вътре деца.

Общото количество на открития хероин е почти 105 килограма – рекордно за лек автомобил на „Капитан Андреево“. Стойността му по цени на съдебната система е 9,5 милиона лева, а реалната многократно по-висока.

Интересна подробност е, че освен хероина в колата са открити и 9 грама хашиш. За тях обяснение все още няма, но основната версия е, че става въпрос за остатък от предишен трафик на забранени вещества, може би тестов.

По време на проверката майката е с децата си. Отделя се за кратко докато я разпитат, а през това време за тях се грижи юрист. Служители на пункта поемат кучетата. По-късно жената е освободена и вече е във Франция.

Реално Хюсеин и жена му са разведени. С две от трите си деца обаче пътували заедно към и от Турция, за да не се налага да вадят декларации за пред властите за минаването на границата от страна на децата. Най-голямото им дете пътувало със самолет, тъй като в колата нямало достатъчно място за всички.

Хероин
Общият брой на пакетите с хероин е 209

Мъжът признава, че е знаел за хероина в колата. Хюсеин Алтунташ е получил предложение от свой познат още във Франция, преди да се прибере за лятото в Турция. Дрогата е скрита от трафикантите, след като преди това според инструкциите им Хюсеин оставил колата на паркинг, откъдето после я взел.

„Заради икономически причини се съгласих“, призна мъжът в съда. Имал нужда от пари. Офертата била 10 000 евро. Сега наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години затвор и от 200 000 до 300 000 лева глоба за трафика на дрога.

През цялото време роденият в Страсбург Хюсеин помагал на разследващите, включително и с телефонни разговори с Турция. Той се разкайва и поиска съдът да го пусне под гаранция, за да се грижи за децата си. Парите щял да събере от роднини.

Решението обаче е да остане в ареста до реалното разглеждане на делото по обвинението за трафик на наркотици.

Хюсеин Алтунташ
В съда задържаният каза, че се разкайва

Намериха 105 кг. хероин в автомобил на Капитан Андреево – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Муканина
Муканина
23.08.2022 13:39 13:39

Защо, бе човек???

Back to top button