Любопитно

Пиано бар на открито и алея на занаятите в Димитровград

Пиано бар на открито с участието на Пейо Филипов и трима финалисти от популярното шоу „Гласът на България“ ще забавлява димитровградчани и гостите на града на 27 август вечерта на площад „Поезия“. Атракцията е в програмата за празника на Димитровград.

Публиката ще купонясва с Пейо Филипов и групата HIT MACHINE, Георги Костадинов, Елена Кокорска и Виктория Главчева, които бяха сред другите впечатлили с присъствието си на сцената в тв формата. Ще има бял роял, сценично осветление, парти маси и бар.

На 29 август от 20:30 часа на Светилището на нимфите и Афродита до село Каснаково ще се играе театралната постановка „Самодива“ на Драматичен театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. Магичната атмосфера ще бъде допълвана от изпълнението на музиканта Кеворк Парсекян, българин от арменски произход, живеещ в Лондон, който ще очарова публиката още от 20 ч. С пристигането си гостите ще бъдат посрещани от самодиви. За това ще се погрижат местните деятели от народно читалище „Искра 1926“.

За желаещите да гледат театър под открито небе има организиран безплатен транспорт с автобуси. Записването е предварително и се прави в Историческия музей в Димитровград.

Алея на занаятите ще бъде разположена до кметството в Димитровград от 29 август до 2 септември между 17 и 22 часа. Там ще се представят български майстори и творци от Димитровград, Хасково и Габрово.

ПразникВ празничните дни ще бъдат изложени дърворезби, произведения от вълна, битови и ръчно рисувани сувенири. Освен текстилни кукли и сувенири, тази година ще бъдат показани и изплетени на една кука играчки. Бродирани с фолклорни мотиви сувенири, тениски и аксесоари също ще бъдат сред изделията на Алеята на занаятите. Посетителите на базара ще могат да се насладят на аромата на свещи от чист соев восък. За първи път в празничните дни ще бъдат изложени ръчно изработени картички и комплекти за кръщенета. На алеята отново ще има голямо разнообразие от бижута и аксесоари, изработени с различни материали и техники.

Събитието е организирано от Община Димитровград, НЧ „Звездица-2003“ и Сдружение „Дружество на димитровградските дърворезбари Свети Спиридон“.

По случай 75-годишнината на Димитровград и 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще бъде подредена изложба с картини на големия художник. Откриването на експозицията е от 18 часа на 30 август. Изложбата ще продължи до 10 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button