Любопитно

Театралният сезон почва за най-малките

Театър Иван Димов На 15-ти септември ще бъде първото следваканционно представление на Драматично-куклен театър "Иван Димов" – Хасково. Актрисата Силвия Предова ще представи в детската градина по изкуствата популярната постановка по българската народна приказка "Момче и вятър" с режисьор Леонард Капон.
Следващата седмица бележи гостуващата комедия "Слънчеви момчета" по Нийл Саймън. Във вторник зрителите в театъра ще видят в главната роля Васил Михайлов.
На 20 и 26 септември от 10 сутринта ще бъде представена "Нощта на чудесата" по Кина Къдрева, чийто режисьор е Таня Евтимова. В ролите ще се изявят Тянка Радева, Танко Георгиев, Силвия Предова, Красимир  Господинов, Светла Рудева и Стефан Цирков.

Три гастрола из страната ще има местният театър през втората половина на септември.
Копродукцията с Театър 199 "Умирай Лесно" ще очарова зрителите в Шумен на 19-ти и в Стара Загора на 27-ми. Постановката е на Крикор Азарян, музиката на Стефан Вълдобрев, а ролите се изпълняват от Тодор Колев и Валентин Танев.
Хасковско представление ще вземе участие и на фестивала "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Следващата сряда там ще бъде представен "Валентиновден" с режисьор директорът на ДКТ "Иван Димов" – Боил Банов. Ролите са поверени на Людмила Сланева – Локо и Николета Малчева.

Това не са първите гастроли на хасковския театър след лятната пауза. Haskovo.biz припомня, че в края на миналия месец постановката "Щастливия принц" гостува на децата в София ленд

Културен афиш на Хасково 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button