Регион

Над 500 военни усилват охраната на българо-турската граница

Охраната на българо-турската граница е подсилена с военнослужещи, като до седмица техният брой ще достигне над 500 души, съобщи министърът на отбраната Димитър Стоянов при инспекция на място с вътрешния министър Иван Демерджиев.

Освен от Сухопътните войски, в ход е изпращането на служители и от „Военна полиция“. Военнослужещите извършват наблюдателни и охранителни действия в патрули съвместно с Гранична полиция. Задържането на нарушители на границата се извършва от граничните полицаи. След 7 септември служители на „Военна полиция“ ще могат да извършват самостоятелни патрули, като те ще имат правомощия и за задържане на нарушители.

Друго специализирано формирование военнослужещи ще извърши оглед и при необходимост ще ремонтира оградата на границата. Сред първостепенните задачи е подобряването на пътната инфраструктура в региона преди зимния сезон. Лошите пътища причиняват щети върху техниката. Военнослужещите на границата разполагат с над 60 единици специализирана техника, допълни министърът на отбраната.

Иван Демерджиев съобщи, че текат вътрешни проверки, като са събрани данни за случаи, при които има съмнения да са замесени полицаи при трафика на мигранти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button