Любопитно

Пускат пощенска марка за 75-годишнината на Димитровград

Пощенска марка „75 години Димитровград“ е одобрена и ще бъде пусната в обръщение, съобщи на тържествената сесия на общинския съвет на връх празника на града кметът Иво Димов.

Стефан Чурчулиев прие отличието Почетен гражданин, присъдено посмъртно на баща му художникът Петко Чурчулиев. „Радостен съм, че е признато на баща ми посмъртно делото му. Но нека чрез това звание се оценява и труда на хората приживе“, каза Стефан Чурчулиев.

На сесията бяха отличени и пет от културните институти в града, които отбелязват свои годишнини и изграждат с дейността си обществения и духовен живот на града. За своя над 70-годишен принос бяха отличени Забавно-духов оркестър и Исторически музей. Почетни знаци от кмета за дейността си получиха и ЦПЛР-НАОП „Джордано Бруно“ и ХГ „Петко Чурчулиев“, които през тази година отбелязаха своите 60-годишнини и Джаз трио-Димитровград, които повече от 35 години дейно изграждат музикалните вкусове и обогатяват културния живот на града и региона, допълват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button