Регион

Близо 100 000 ментета откриха при проверки на Капитан Андреево

Близо 100 000 фалшиви дрехи, парфюми, обувки и аксесоари са открити при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“ през август. Количеството е рекордно за годината, съобщават от Агенция „Митници“.

През изминалия месец са предотвратени 51 опита да бъдат пренесени стоки с лого на защитени търговски марки. Най-голямото количество е открито на 18 август, когато на пункта пристигнал влекач с полуремарке с българска регистрация. Водачът е представил редовни документи за превозваните стоки от Турция за Франция.

При извършената митническа проверка е установено, че стоките отговарят на декларираното количество, но голяма част от тях носят лого на защитени марки. Открити са 45 409 текстилни изделия, спортни обувки и чанти с обозначения на световноизвестни марки.

При друг случай на 26 август на пункта пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от полски гражданин. Според представените документи камионът е превозвал групажна стока от Турция за Словакия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която са открити 11 771 текстилни изделия, 722 спортни обувки и 709 чанти с лого на над 20 световни марки.

Стоките са задържани и за случаите са информирани правопритежателите на търговските марки, като за част от дрехите вече има потвърждение, че са фалшиви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button