Хасково

1 835 деца почват първи клас в Хасковско, едно училище остава затворено

Едно училище в Хасковска област няма да посрещне деца в първия учебен ден на 15 септември. Това е средищното ОУ „Христо Смирненски“ в димитровградското село Радиево, където се извършва основен ремонт.

Близо 100 деца обаче ще пътуват и ще започнат учебната година в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова.

Във всички останали училища годината ще бъде официално открита утре. Учениците и децата в предучилищните групи на детските градини в региона са близо 23 000. На 15 септември се очаква училищният праг да прекрачат 1 835 първокласници, като само в община Хасково те са 741.

Днес е утвърден план-приемът след 7 клас, като от 78 паралелки са закрити две – една в Ивайловград и една в Професионалната гимназия в Димитровград. Осмокласниците са 1 604.

76 са училищата в областта, 36 са детските градини, има и 3 центъра за специализирана подкрепа. Очаква се свободните учителски места да бъдат заети бързо, защото за едно място имало между 50 и 70 кандидати.

От РУО – Хасково увериха, че няма да има проблеми с отоплението на училищата през зимата. Тези, които били на газ имали готовност да преминат на отопление на нафта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button