Хасково

Хасковлии отпразнуваха с хоро Независимостта на България

114-годишнината от обявяването на независимостта на България беше отбелязана тържествено на площад „Свобода“ в Хасково.

Празникът започна с поднасянето на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин. В ритуала участваха военнослужещи от хасковското военно формирование 52 740 и духовият оркестър.

Празник„Независимостта на България е постигната с пълното единение на народа, политиците и княз Фердинанд. И този категоричен акт показва на света, че българската държава може и да е била поразявана от враговете си, но ние българите винаги сме намирали сила за живот и несъкрушима воля за независимост“, каза в словото си кметът Станислав Дечев.

Празненствата продължиха с концерт на оркестър „Мечта“ с ръководител Динко Кючуков, а хасковлии извиха хоро на площада.

Тържествено отбелязаха празника и в Димитровград

Десетки граждани и официални гости се стекоха при паметника на Капитан Петко Войвода в Димитровград, за да отбележат 114 години от Независимостта на България, съобщават от общината.

ПразникПрограмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър, след което бе предвидена художествено-документална програма с участието на ученици от СУ „Любен Каравелов“ и ПЕГ „Д-р Иван Богоров“, певческия хор на клуб „Наука“ и народният изпълнител от село Злато поле Тенчо Тенчев.

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода димитровградчани изразиха своята признателност към делото на Независимостта.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button