Регион

Частично бедствено положение в Свиленград и Тополовград заради засиления мигрантски натиск

Частично бедствено положение е обявено в общините Свиленград и Тополовград от областния управител Минко Ангелов, съобщават от областната администрация.

Причината е създадената към момента и усложняващата се обстановка от засиления миграционен натиск по българо-турската граница в пограничните райони. От началото на септември натискът се е увеличил с 3.4 пъти в сравнение със същия период на миналата година.  Целта на обявеното частично бедствено положение е да се ремонтират горските пътища покрай оградата, които са в лошо състояние.

Бедственото положение се въвежда от 12 часа днес и ще е в сила до 12 часа на 29 септември.

Областният управител нарежда да се възстановят и изградят фронтални и рокадни горски пътища за осигуряване на бързо придвижване на дежурните сили на МВР и армията до оградата за неутрализиране на опитите за навлизане в страната. Забранява се влизането на автомобили в горските пътища, с изключение на тези със специален режим и принадлежащи на полицията и армията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button