Спорт

Григор Димитров се прибра за Sofia Open

Григор Димитров вече е на родна земя. Хасковлията тренира в София за участието си на Sofia Open 2022. Седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в „Арена Армеец“ е от 25 септември до 2 октомври, съобщават от федерацията по тенис.

Любимецът на българските фенове не крие вълнението си, че ще играе пред родна публика. „Винаги когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия винаги ми е помагала, във всеки един момент“, каза Димитров в интервю за официалния сайт на Sofia Open в навечерието на турнира.

„Несравнимо е. За мен това е много лично изживяване“, казва Григор. Най-добрият български тенисист в историята е шампион в София през 2017 година.

„2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година. И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила“, сподели Димитров.

Дали е готов да целуне корта в София още веднъж като шампион през тази година? „Надявам се. Разбира се, това е целта. По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам – защо не да го направя още веднъж… Да, вълнувам се“, каза още Григор в интервюто си за Sofia Open.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button