Спорт

Злато и сребро за „Аида“ от международен турнир в София

12 от гимнастичките на хасковския клуб „Аида“ с председател Яна Михайлова се представиха силно на международния турнир „Златна есен“, организиран от спортен клуб „Феникс“ в София.

Хасковлийки участваха в индивидуалната надпревара при девойките младша и старша възраст. Наталия Митева спечели златен медал на бухалки, Александра Димитрова – златен медал на без уред, Дамла Шакир – златен медал на лента, Хавин Исмаил – сребърен медал на без уред, Деляна Петрова се класира 5 на топка.

Останалите ни гимнастички се представиха добре въпреки допуснатите грешки и се класираха в средата при конкуренция от над 60 гимнастички. Доволни сме от изиграването на топката на Деница Анева и бухалките на Цвети Качова, казват от клубното ръководство.

В турнира участваха над 20 клуба от страната. Почетен гост на състезанието беше Мария Петрова, а гимнастичките награди Ренета Камберова.

Тази седмица от петък до неделя предстои състезание в Стара Загора на МТ „Импала“. Главен съдия на турнира ще бъде Невяна Владинова. Клубът ще участва с 32 гимнастички в индивидуалната надпревара и в Гимнастрадата.

От 13 до 16 октомври предстои Държавно първенство кат. Б във Велико Търново, а в края на месеца и Държавно първенство Масов спорт в Шумен, където ще се участва с Гимнастриадите. За 4 – 6 ноември е насрочено Държавно първенство по Естетическа гимнастика в София, където „Аида“ ще участва с 6 отбора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button