Регион

Намериха валута за 1 313 000 лв. в автобуси и камион на Капитан Андреево

Недекларирана валута за 1 313 835 лв. е открита при проверките на два автобуса и товарен автомобил, излизащи от страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При единия случай автобус с румънска регистрация пристигнал вчера на пункта. По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген.

При последвалия физически контрол митничарите намерили пет полиетиленови плика, укрити във фабрична кухина под последния ред седалки. В два от пликовете са открити еврови банкноти, а в три плика – британски лири. Общото количество на недекларираните пари е 201 000 евро и 70 000 британски лири с обща равностойност 548 344 лева.

На 22 септември при проверка на друг автобус с турска регистрация, пътуващ отново от Румъния за Турция са открити недекларирани 120 000 евро с равностойност 234 699. Банкнотите са били укрити в пакет, поставен на пода в зоната между шофьорската седалка и прозореца на водача.

Третият случай на открита недекларирана валута е от 23 септември. Товарен автомобил, пътуващ от Белгия за Турция е селектиран за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина, под акумулаторите и до резервоара са открити пачки с еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 271 390 евро с равностойност 530 792 лева.

Водачите на трите превозни средства – един румънски и двама турски граждани, са привлечени като обвиняеми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button