Регион

Крият 41 000 таблетки с дрога в 48 макари с прежда – ВИДЕО

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотично вещество, са открити при проверка на лек автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Преди три дни на пункта от Турция пристигнала колата с българска регистрация. В нея пътували шофьор и двамата му спътници – всички български граждани. Пътниците декларирали, че пренасят кашони с бобини с прежда.

ДрогаПо метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която са намерени кашоните пълни със 72 макари с прежда, навити на пластмасови шпули. Декларираната стока е пролъчена с рентген.

При последвалия физически контрол в 48 бобини са открити блистери на 6 вида лекарства, съдържащи упойващи и психотропни вещества. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият начин да се достигне до тях бил чрез разрязване на влакната. По случая е задържан пловдивчанин, на който по-късно днес хасковският съд ще гледа мярката за неотклонение. Стойността на таблетките е близо 15 000 лв.

ДрогаМедикаменти като задържаните се предлагат и легално, но са под специален контрол. Правят се опити да се пренасят през границата с цел да бъдат реализирани на черния пазар в ЕС. Това е най-големият случай от този тип лекарства, разкрит от митническите служители на Капитан Андреево през 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button