Любопитно

Театър „Дани и Деси“ зарадва деца с „Медени приказки“

С представление в детската градина във Въгларово днес завършва голямо турне на хасковския Театър „Дани и Деси“.

За малките зрители бе подготвен спектакъла „Медени приказки“ по произведения на любимите поети Леда Милева и Батко Златко. Приказките „Работна мецана“ и „Медената пита“ се представят по интерактивен и нестандартен начин, разказва популярната актриса Таня Евтимова. Игровият подход и импровизацията при създаването на героите предизвиква интерес към тези класически произведения и към създаването на кукли от подръчни материали.

ТеатърВ началото на новата учебна година театърът гостува с кукленото представление и в Любимец, Симеоновград, Стамболово, Малево, Войводово, Мандра, Конуш, Криво поле и Динево.

ТеатърТурнето в Хасковска област е подкрепено от Националния фонд „Култура“. Идеята е кукленото изкуство да достига и до социално слаби деца, деца билингви и роми включително в отдалечени и малки населени места, да провокира общуването между артист и публика. Партньор на театъра е РУО – Хасково, който съдейства при организацията и представянето на спектакъла в областта.

ТеатърТеатър „Дани и Деси“ планира чрез дигитализиране на атрактивния спектакъл да разшири зрителската си аудитория и извън страната.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button