Външни публикации

Всичко, което трябва да знаете за горивния филтър

Горивният филтър е филтър в горивопровода, който филтрира прах и други вредни замърсявания. Горивният канал филтрира мръсотията и ръждивите частици от горивото, като не им позволява да навлязат в двигателя и да причинят повреда. горивният канал отсява мръсотията и ръждивите частици от горивото, като ги задържа да не навлязат в двигателя и да причинят повреда. Ако допуснем, че в двигателя навлизат мръсотия и пръст – дори малки частици ръжда – те причиняват излишен пробег на частите на двигателя и отприщват разрушения в общата рамка.

Компоненти на енергийната система:

  • Резервоар за гориво
  • Горивна помпа
  • Горивни линии
  • Горивни инжектори
  • карбуратори

Как работи горивният филтър

Колонката на бензиностанцията е мястото, откъдето горивото започва своя път:

Газта преминава през горивната помпа. Помпата изпраща горивото от резервоара за гориво към двигателя. Помпата прекарва горивото през горивните тръбопроводи, които пренасят горивото от резервоара до двигателя, за да бъде изгорено. мотор. От съществено значение е горивото, което постъпва в двигателя, да е замърсено и да се отделя от земята или частици. За да се предотврати навлизането на частици в двигателя, горивният канал ще помогне за отстраняването на мръсотията или частиците. Подмяната на канала изисква допълване на цялата конфигурация.

Когато премине през горивния канал, горивото достига до двигателя и се влива в камерата за запалване, за да се постигне изгаряне с помощта на горивните инжектори.

Части

Снимка на горивен филтър, взета от avtochastionline24.bg

Кога е необходимо да се смени въздушният филтър в салона:

В момента, в който горивният ви канал трябва да бъде подменен, той ще зависи от напредъка и модела на вашия автомобил, неговата възраст и вашите собствени склонности към шофиране. Приличен ориентир е на редовни интервали или на 30 000 мили. Начинът, по който нашите специалисти могат да определят дали горивният канал трябва да бъде подменен, е чрез провеждане на тест за налягане в горивната система.

  • Ако не разполагате с ръководството за употреба или трябва да знаете признаците, че филтърът трябва да се смени, не забравяйте да:
  • Намаляване или намаляване на въздушния поток, при всички случаи, когато отоплителната и климатичната система е настроена на висока степен
  • Свирещ звук, идващ от въздушния филтър на кабината
  • Миризмата, лошите миризми започват да идват от въздуха във вашия автомобил.

Как се сменя горивният филтър:

Тук можете да действате стъпка по стъпка:

1.Поставете сигурен контейнер под филтъра

  1. Премахнете всички неравности, които свързват секцията на канала за гориво с автомобила

3.поставете идеална кърпа в близост до най-отдалечения край на маркуча на горивния делта канал, за да се разлее горивото.

  1. Носене на очила
  2. Внимателно отстранете захранващия маркуч от канала.

6.Отстранете канала

7.въведете новия канал

  1. Сега стартирайте двигателя и веднага проверете за течове и сте готови.

Back to top button