Любопитно

Дефилета и концерти на духовите оркестри за празника на Свиленград

Петият национален фестивал на духовите оркестри и детските духови оркестри зарадва многобройната публика в Свиленград, съобщават от общината.

Свиленградчани се насладиха на изпълненията на Детски духов оркестър – Свиленград, Духов оркестър „Костадин Манов”, Представителен духов оркестър на Академията на МВР, Представителен духов оркестър на ВВС, Общински духов оркестър и Детски духов оркестър – Ловеч, Забавно-духов оркестър – Димитровград, Гвардейски представителен духов оркестър – София, Духов оркестър към Община Хасково и Детски духов оркестър „Джуниър бенд” – Велико Търново. Заместник-кметът на Свиленград Мария Костадинова откри фестивала с приветствие към участниците и гостите.

ПразникДве фестивални вечери – на 29 и 30 септември, музикантите, начело с Мажоретен състав – Свиленград, дефилираха по централния бул. „България“, oт cтapия мocт на Марица дo плoщaд „Πeти oĸтoмвpи“, а изпълненията им бяха пред сградата на общината. Всеки от съставите изпълни богат репертоар пред събралите се на площада жители и гости на града.

Проявата се организира от Община Свиленград и НЧ „Просвета 1870” с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Всички състави получиха паметен плакет и сувенири от общината.

Националният фестивал е част от тържествената програма по случай 110 години от началото на Балканската война и освобождението на Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button