Любопитно

В Атина представиха Маджарово като туристическа дестинация

Фондация „По-диви Родопи“ представи в Атина дейностите на организацията в района на Източните Родопи и развитието на Маджарово като туристическа дестинация.

Това стана на състоялата се международна конференция за устойчив туризъм Green Destinations 2022. Основна тема на дискусията беше интеграцията на природните богатства в създаването на устойчив туристически продукт, съобщават от фондацията. Там името на Маджарово се нарежда редом до световно известния Национален парк Месолонги (Гърция), архипелага Турку (Финландия), делтата на река Ебро (Испания), остров Джерба (Тунис), известни с прилагането на успешни природосъобразни практики.

Представители на „По-диви Родопи“ се срещнаха и с младежи в София по време на тазгодишната инициатива „Дни на образованието и действията за климата“. По време на презентацията споделихме повече информация за животинските видове, които реинтродуцираме, за възможностите за природосъобразна икономика, за това как дивата природа може да изиграе решаваща роля за справяне с промените в климатa, разказват природозащитниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button