Регион

Огън от гробище мина през незаконно сметище, обгази село

Пожар застраши къщи в хасковското село Войводово и обгази населеното място.

Огънят е пламнал в ранния следобед в района на гробищния парк. Заради силния вятър бързо се е разпространил през сухите треви до незаконно сметище край селото и е стигнал на метри от къщите.

Заради пластовете боклуци и наличието на много гуми гасенето беше затруднено и вероятно пожарът ще продължи да тлее дълго време. Изпратените на място два противопожарни екипа имаха основна задача да не допуснат пламъците да влязат в жилищните имоти.

ПожарГъстият черен дим от горящите гуми и други отпадъци обхвана почти цялото село Войводово, тъй като вятърът духа в тази посока. Десетки хора излязоха от домовете си и наблюдаваха с притеснение огнените езици.

ПожарОгнеборците предупреждават за пореден път, че въпреки по-ниските от лятото температури и в момента паленето на огън на открито е забранено и изключително опасно заради вятъра, който е в състояние за секунди да пренесе пожара на стотици метри по сухите треви.

В същото време още един пожар пламна на няколко километра от първия. Запалиха се лозя край село Орлово, където също се наложи намесата на огнеборци.

За да бъде подсигурено дежурството на пожарникарите в Хасково на помощ беше извикан екип от Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button