Регион

До 3 г. затвор грозят шофьора задържан с 3.6 промила на Капитан Андреево

Между 1 и 3 г. затвор, глоба от 200 до 1 000 лв. и отнемане на книжката грозят 54-годишния шофьор, който беше задържан вчера на ГКПП „Капитан Андреево“ с 3.6 промила алкохол, съобщи заместник-районният прокурор Мария Кирилова.

Както Haskovo.info писа, мъжът от трънското село Ломница пристигнал на пункта с микробус в 17:30 часа на път за Турция. Той бил видимо пиян и миришел на алкохол. Тестът с дрегер отчел 3.6 промила, а водачът отказал кръвна проба.

Прокурор
Мария Кирилова

Задържан е до 72 часа по образувано бързо производство. Мъжът е заявил пред разследващите, че предната вечер е бил на гости на сестра си в харманлийското село Орешец, където изпил 700 милилитра водка. Заради голямото количество алкохол се е объркал и е навлязъл на платното за товарни автомобили, вместо на това за леки коли. Работил като автотърговец – внасял коли от чужбина.

През 2019 г. е осъден условно отново за шофиране след употреба на алкохол. Реабилитиран е през май 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Milen
Milen
11.10.2022 18:50 18:50

По-интересни са дрогираните и пияни полицаи!! Много случаи напоследък – дано да разберат, че не са недосегаеми!

Back to top button