Хасково

Японският посланик в Хасково: Велика история и уникални исторически паметници

Извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Хироши Нарахира посети Хасково, съобщават от общината.

Той се срещна с кмета Станислав Дечев, а по-късно с първия секретар по политическите въпроси Аои Ямагаши посетиха РИМ – Хасково, Музейният център на тракийското изкуство в Източните Родопи в село Александрово и църквата „Успение Богородично“ в село Узунджово.

ПосланикПо време на посещението в Музея на тракийското изкуство в Източните Родопи посланик Нарахира разговаря с ученици от ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. „Велика история и уникални исторически и културни паметници, съхранени и до днес. Това е българската гордост и тя може да направи страната още по-велика“, написа в паметната книга на Александровската гробница Хироши Нарахира.

Музейният център беше построен благодарение на Японската държава, която дари близо 3 милиона долара. Историческият комплекс беше открит през 2009 година лично от японския принц Акишино и президента Георги Първанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button