Любопитно

Откриват ретроспективна изложба на фотографа Илия Мирчев

Изложба „Отвъд безкрая“ ще припомни на хасковлии творчеството на известния фотограф Илия Мирчев (1946-2011).

Роден в Ямбол, от 1960 г. той живее в Хасково. Започва да снима от 13-годишна възраст. Професионално се занимава с фотография от 1972 г. като фотограф-редактор в хасковския Център за фото-пропаганда към тогавашното Държавно предприятие „Българска фотография“. По-късно работи като фоторепортер във вестниците „Хасковска трибуна“, „Шипка“ и „Новинар юг“, фото кореспондент на вестниците „Нов Живот“, „Труд“ и други издания. Има множество участия във фотографски конкурси и изложби, където е отличаван с награди.

През годините неговият обектив запечатва хиляди събития и лица и в хасковския край и в страната. Илия Мирчев ни остави стотици публикации в централния и регионалния печат и в специализирани фотографски издания – свидетелство за професионализъм и художествен вкус. Негови творби днес се пазят в музеите в Димитровград и Хасково, в хасковския Държавен архив.

Ретроспективната изложба в художествената галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково се открива на 17 октомври от 18 ч. Тя е уредена със съдействието на Художествена галерия – Хасково, Исторически музей – Димитровград и ателие UNIKO.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button