Регион

Подменят уличното осветление в 6 хасковски села

Предстои подмяна на уличното осветление в 6 хасковски села, става ясно от докладна на кмета Станислав Дечев за корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи за годината, която ще се разгледа в петък от общинския съвет.

Към капиталовата програма на общината се добавя енергийно ефективна модернизация на уличното осветление в селата Конуш, Козлец, Гълъбец, Големанци, Долно Големанци и Текето. От кметството вече са извършили обследване за енергийна ефективност и са изготвили доклади за уличното осветление на Хасково и 33 села в общината.

Следващият етап е подмяната на електрическите тела с по-висок клас енергийно ефективни. Това се прави заради високите цени на тока и икономическата криза.

Прогнозният размер на инвестицията за тази година е 322 800 лв. От общината очакват това да намали драстично сметките за ток за уличното осветление.

Haskovo.info припомня, че по-рано беше подменено уличното осветление по централни хасковски булеварди, квартал „Болярово“ и селата Гарваново, Въгларово и Клокотница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИСМАИЛ
ИСМАИЛ
13.10.2022 20:55 20:55

А В ГРАДА КОГА ? НА УЛ БАДЕМА СА ФЕНЕРИ ОТ 19 ВЕК !

Back to top button