Регион

Намериха златни отливки в шофьорската кабина на камион

2 кг. контрабандни златни изделия на стойност 144 067 лева са открити при две проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 14 октомври на пункта пристигнал товарен автомобил, шофиран от турски гражданин. Той пътувал от България за Турция.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина на пода зад пасажерската седалка е открит един пакет, съдържащ две отливки с правоъгълна форма. При извършената експертиза се установява, че изделията са златни с общо тегло 1628.30 грама на стойност 110 506 лева.

Контрабандното злато е задържано, а на 55-годишния шофьор е наложена парична гаранция и забрана да напуска страната, освен с разрешение на прокуратурата.

По-рано в лек автомобил, влизащ в страната от Турция, пътували водач и неговата спътница – румънски граждани. Пред митничарите те заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

При личен преглед на жената в бельото й са открити 372.90 грама златни накити – пръстени, гривни, медальони, синджири, обеци на стойност 33 561 лева. За нарушението е съставен акт по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button