Регион

Река Бисерска пресъхва заради сушата, малко вода и в язовирите

Река Бисерска пресъхва в района на харманлийското село Лешниково заради сушата.

Сигнал за липсата на вода в реката и за измряла риба е подаден през септември до Басейнова дирекция – Пловдив. Хората настояват да се пусне вода от язовирите Орешец и Смирненци.

Извършена е съвместна проверка с представител на община Харманли. Констатирано е, че заради липсата на валежи и високите температури липсва водно течение.

Нямало умряла риба. В района на селото имало задържани водни количества с жива риба в дълбоките им места. От общинския язовир Орешец се изпускало минимално количество вода.

Кметът на село Лешниково Дечко Райчев коментира днес пред Haskovo.info, че сушата продължава, а язовирите не се изпускали, защото и в тях имало малко вода. По местата, където е останала вода в коритото на реката обаче имало рибари.

Хората от селото се надяват скоро да завали. „Трябва ни малко дъжд и реката отново ще потече“, вярва кметът на Лешниково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Секач
Секач
22.10.2022 20:03 20:03

Еми, да продължаваме да сечем горите и ще ближем камъните по речните корита от жажда.

Митко Добрев
Митко Добрев
23.10.2022 21:53 21:53

Истинското ме на реката е ,
„Река голяма“,а не Бикерска

Back to top button