Хасково

Събраха хиляди капачки и кенчета в центъра на Хасково

Хиляди капачки и кенчета бяха събрани още в началото на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ на площад „Свобода“ в Хасково.

Предаването им става до сцената на площада от 10 до 14 часа. Няколко палета с капачки вече заминаха за пункта за рециклиране край село Гарваново, съобщи организаторът на областно ниво Таня Челебиева.

КапачкиИма плюшени сърца и капачкояди основно за детските градини. Сред първите, които предадоха капачки бяха от училището в Минерални бани.

КапачкиТя припомни, че със средствата ще бъде закупена специализирана линейка с медицинска апаратура за транспортиране на недоносени бебета. По думите на Челебиева доброволците в региона били все по-активни, като вече имало ядро, което участва и на други места.

КапачкиОт първата кампания досега в Хасково са събрани близо 27 000 кг. капачки. Около 13 часа на площада ще бъде извито хоро с участието на танцьорите от ансамбъл „Китна Тракия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Теню
Теню
23.10.2022 21:15 21:15

Какво излиза от тази кампания-да пием повече, за да има линейка за малките бебета. И да пием яко, щото линейката да я купят по скоро. Щото на държавата не и пука, дали ще има линейка или не.
Наздраве за здравето на малките бебета и на екс, за да падат повече капачки и кенчета.

Панчо
Панчо
23.10.2022 21:22 21:22

Всяка селска кръчма, всяка будка и квартална бакалия, на бойна нога за защита здравето на новородените. Пийте братя, не се жалете. На вашата глътка се уповават бъдещите майки. И събирайте старателно амбалажа.

Back to top button