Любопитно

Наградиха най-добрите цигулари от конкурса „Проф. Недялка Симеонова“

Най-добрите млади цигулари от конкурса „Проф. Недялка Симеонова“ бяха наградени на обяд на церемония в хасковския театър „Иван Димов“.

Тази година няма победител в четвърта възрастова група и съответно лауреат на конкурса. В нея имаше един участник – Стефан Йосифов. Haskovo.info припомня, че цигуларите в конкурса са 23.

Председателят на журито Людмила Иванова приветства участниците и обяви наградените в останалите възрастови групи. Наградите връчи заместник-кметът Мария Вълчева.

НаградиДара Соколова и Симеон Стойчев спечелиха първа награда в първа възрастова група. Втора е Косара Александрова, а третата награда е за Константин Николов и Преслава Карачанска. Диплом за добро представяне получиха Петра Терзийска и Тереза Терзийска. Специалната награда на журито за най-млад участник е за 8-годишната Катерина Михайлова.

НаградиВъв втора възрастова група първата награда е за Ева Дончева и Олга Дойкова, втора награда заслужиха Тиан Йо Юан и Борис Стойчев, а трета награда – Марияна Стоева и Милана Кан. С диплом за добро представяне са Виктория Драгнева и Андреа Петкова.

И в трета възрастова група има две първи награди – на Виктор Василев и Ива Маринова. Втората награда е за Ралица Кръстева, а третата награда е за Екатерина Стоева. Преслав Ламбев получи диплом за добро представяне.

Всички призьори могат да кандидатстват пред МОН за стипендии за талантливи деца.

Последва галаконцерт на част от наградените цигулари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button