Спорт

Григор Димитров с убедителен старт във Виена

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира на твърди кортове в зала във Виена, който е от категория АТП 500, съобщават от федерацията по тенис.

Най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над преминалия през квалификациите Тиаго Монтейро (Бразилия), в отделните части 6:3, 6:4. И в двата сета бившият №3 в ранглистата осъществяваше по един пробив, което се оказа достатъчно да се поздрави с крайния успех.

За Димитров това е първа победа от 30-ти август насам. Във втория кръг хасковлията ще има за съперник третия в схемата Андрей Рубльов (Русия), който на старта записа успех в два сета над Диего Шварцман (Аржентина). До момента Димитров и Рубльов са се срещали 5 пъти, като руснакът води с 3:2 победи. За последно те играха на турнира в Индиън Уелс (САЩ) по-рано през сезона, а Рубльов се наложи в два сета.

Григор Димитров участва в турнира във Виена за пета поредна година. Най-доброто му постижение е достигането до четвъртфиналите през 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button