Любопитно

Хасковски инженер в завод на „Ягуар“ с презентация за водородните автомобили

В навечерието на празника на народните будители учениците от ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ имаха интересен гост, съобщават от гимназията.

Хасковлията Делян Златанов е инженер по дизайн на автомобили. Завършил е Технически университет, Специалност „Транспортна техника“. Възпитаник е на ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Работи като инженер по оценяване на дизайна на автомобили в „Ягуар Ланд Роувър“ в Ковънтри, Великобритания.

ГимназияДелян Златанов бе гост на ученици от специалности „Електрически превозни средства“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“. Инж. Златанов направи презентация по актуалната тема „Водородни електрически автомобили“ и проведе интересен разговор с младежите за новостите в индустрията, за бъдещето на автомобилостроенето, разказа за своята работа в „Ягуар“.

ГимназияНа учениците им беше интересна представената клетка на водороден електрически автомобил. Дискусията бе с фокус бъдещето на автомобилите, големите световни фирми и екологията, както и мотивацията на младите хора да се реализират в новите екологични автомобилни производства.

ГимназияДруга инициатива, отново в чест на Деня на народните на будители, бе авторският подарък на друг съвременен будител, учител в ПГТАТ. В чест на празника инж. Стоян Нешев подари на гимназията 10 екземпляра от разработено и издадено от него учебно помагало „Мехатронни системи в автомобила“. Помагалото е съществен принос в развитието на съвременното професионално образование и ще бъде използвано от ученици и учители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Учител
Учител
26.10.2022 13:20 13:20

Браво

Анонимен
Анонимен
26.10.2022 20:24 20:24

Голям пич е Делян!Голямо БРАВО!!! 👏

Тим
Тим
27.10.2022 9:30 9:30

И Стоян!

Back to top button