Спорт

Григор Димитров се класира на първи полуфинал във Виена

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в зала във Виена, който е от категория АТП 500, съобщават от федерацията по тенис.

Най-добрият български тенисист изигра нов силен двубой и се наложи с 6:3, 4:6, 6:4 над Маркос Хирон (САЩ), записвайки трети последователен успех в турнира.

За Димитров това ще бъде трети полуфинал за сезона (след Мелбърн и Монте Карло) и първи във Виена. Неговият следващ опонент ще бъде бившият №1 в света Даниил Медведев (Русия).

Григор Димитров изигра перфектен първи сет, в който не остави никакъв шанс на опонента си. Хасковлията започна вихрено срещата и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма, в които сумарно загуби една единствена точка. Началният удар на българина функционираше на ниво и за целия сет Димитров загуби общо 2 точки при свой сервис. Първата част продължи само 27 минути.

Маркос Хирон първи успя да пробие във втория сет и поведе с 3:1 гейма, но Димитров отговори светкавично и върна жеста, след което успя да изравни за 3:3. В самия край на сета Хирон изненадващо успя отново да пробие за 6:4 и да вкара двубоя в пълния му формат.

Във финалния трети сет Димитров проби за 2:1 гейма, но допусна моментално връщане на пробива за 2:2. В шестия гейм българинът беше опрян до стената, но успя да си вземе подаването от ситуация 0:40. В деветия гейм Димитров стигна до преднина 40:15 при подаване на Хирон, успя да пласира печеливш бекхенд по правата и да поведе с 5:4, след което със сервис на своя страна си гарантира успеха.

С победата днес Гришо се доближи само на успех от участие на финал. За последно българинът игра в двубой за трофей преди 4 години на турнира в зала в Ротердам, който също е от категория АТП 500.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button