Регион

Намериха злато за 476 000 лв. в кола на Капитан Андреево

Златни накити за близо половин милион лева са открити при проверка на автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

На 29 октомври на пункта пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Германия. В него били четирима души, сред които две деца. Възрастните не декларирали внос на стоки, вещи или валутни ценности.

По метода „анализ на риска“ колата била селектирана за щателна митническа проверка. Във фабрични кухини на задните седалки на лекия автомобил митничарите открили пакети, съдържащи златни гривни, колиета, пръстени, обици и синджири. Според експертизата на вещото лице, намерените 3971,30 грама бижутерийни изделия са от 21-каратово злато и са на обща стойност 476 556 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. 50-годишният водач с двойно гражданство – сирийско и германско е привлечен към наказателна отговорност. Наложена му е парична гаранция и забрана за напускане на страната освен с разпореждане на хасковската окръжна прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button