Спорт

Нова страхотна победа за Гришо в Париж

Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс“ 1000 във френската столица Париж с награден фонд от 6 милиона евро, съобщават от федерацията по тенис.

Най-добрият български тенисист изигра страхотен двубой срещу Фабио Фонини и се наложи с 6:0, 7:5. Това беше седми дуел между двамата, а хасковлията вече води с 5-2 победи над този опонент.

В спор за място на четвъртфиналите Гришо ще срещне световния №1 Карлос Алкарас, който по-рано днес нямаше никакви проблеми в двубоя си с Йошихито Нишиока – 6:4, 6:4.

Григор Димитров изигра перфектен първи сет, в който не загуби нито един гейм и се наложи с 6:0 след 32 минути игра. Българинът продължи да доминира и през втората част, в която проби в четвъртия гейм и поведе с 3:1.

Фонини обаче успя веднага да навакса изоставането си и върна пробива, след което изравни за 3:3. В десетия гейм, при сервис на Фонини, Григор стигна до два мачбола, но във въпросните разигравания италианецът действа безупречно и успя да се измъкне – 5:5.

Сервирайки за място в тайбрека, Фонини трябваше да спасява още 3 мачбола, при това поредни. Италианецът отрази първите два, но при третия Димитров затвори срещата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button