Регион

Жена осуети измама за 15 710 лв., ужилиха 72-годишна с 6 000 лв.

46-годишна жена от Свиленград е осуетила измама, съобщават от полицията.

На 4 ноември тя била наета по телефона по обява като координатор и й обяснили, че ще препраща документи. Същия ден около 14 часа получила обаждане от мъж, който й наредил да отиде на адрес в града и от мъж да прибере пари, които били за покупка на строителни материали.

Жената посетила адреса, където мъж на 79 г. й предал плик с 15 710 лева. Час по-рано на възрастния свиленградчанин позвънил непознат, който се представил за полицай. Той му казал, че ще бъде посетен от жена-измамница, на която да даде парите като по този начин ще бъде заловена от полицаите.

Инструкцията към жената пък била като вземе парите да ги отнесе в Димитровград в района на пазара. След като взела сумата обаче свиленградчанката се усъмнила, че става въпрос за измама, посетила полицейското управление и разказала за случая.

72-годишна жена от Любимец обаче нямала този късмет. Два дни по-късно на телефона й позвънил мъж, който отново се представил за полицай. Той казал, че синът й е задържан в полицейското управление и за да бъде освободен е нужно да даде всичките си спестявания. Загрижената майка събрала 6 000 лева и ги предала на непознат в района на местната църква. След като се прибрала и видяла сина си разбрала, че е измамена и сигнализирала в участъка.

Полицаите предупреждават хората да бъдат бдителни, да не се поддават на обаждания от непознати, да не дават под никакъв предлог пари или ценности на непознати, дори ако се представят за полицаи. При подобни обаждания да позвънят на близките си и да подадат сигнал на телефон 112.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГЮЛМАЗ
ГЮЛМАЗ
07.11.2022 20:44 20:44

АМИ ТЕЗИ ТАРИКАТИ ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ ТЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА ! ЕДВА , ЕДВА ИМА 30 ПРОЦЕНТА ГЛАСУВАЛИ ОТ НАРОДА И СЕ ВЗЕМАТ ЗА НЕЩО ВАЖНО ! БОКЛУК С БОКЛУКА ИМ ! МОШЕННИЦИ ! ТОВА Е ПРИМЕРА ИМ ЗА ДЪРЖАВНОСТ !

Back to top button